Markedsføring på e-post lønner seg om innholdet oppleves som relevant for mottakerne. Men vet du egentlig om e-posten kommer fram og ser ut som du har planlagt?

Mens nettlesere er samkjørte og viser nettsider på samme måte, kan innholdet i e-poster vises ganske forskjellig for mottakerne. E-poster forhåndsvises i innboksen din, men noen ganger er innstillingene satt til å ikke laste ned bildene før du ber om det. I tillegg kommer darkmode som overstyrer en del av designet. Med andre ord er det mange faktorer som påvirker utseendet til e-postene du sender ut.

Har du sjekket spamfilteret?

Det er et spørsmål du sikkert har hørt før. Selv om de fleste e-poster som havner i spamfilteret hører hjemme der, har du sikkert opplevd at viktige beskjeder har havnet i søppelpost uten at du vil det.

Det er mange mulige grunner til at e-poster trigger spamfilteret og sorteres vekk før mottakerne ser dem. Her kan det være lurt å ta en sjekk for å sikre at du ikke gjør unødvendige feil.

Gi e-postmalen en «EU-kontroll»

Ved hjelp av verktøyet Litmus, som er gullstandarden for testing av e-post, kan vi kontrollere e-poster som skal sendes ut.

Vi går gjennom flere punkter for å sikre at alt kommer fram til mottakerne på riktig måte, og leverer en rapport som inneholder svar på følgende:

  • Hvordan e-posten ser ut i forskjellige e-postlesere, både med og uten darkmode
  • Hvordan forhåndsvisningen ser ut
  • Hvordan e-posten ser ut i forskjellige fargemodus for personer med synsutfordringer
  • Hvordan en skjermleser (NVDA) leser e-posten for tilgjengelighet
  • Om e-posten inneholder brutte lenker
  • Hvordan e-posten måles (utm-tracking)
  • Hvordan e-posten ser ut uten bilder
  • Nedlastingshastigheten
  • Om det er elementer i e-posten som slår negativt ut i spam-sjekk og ikke leveres i innboksen

Sammen snakker vi om funnene i et møte der vi går gjennom forbedringspunkter og hva dere kan gjøre for å utbedre mangler. Dere får også en lenke til rapporten som kan deles med kolleger og samarbeidspartnere.

Vi kan også hjelpe dere på veien videre ved å forbedre utsendingene deres og e-postløsningen dere bruker i dag.

Ta kontakt med Jon Ragnar som er vår ekspert på e-postmarkedsføring. Han jobber blant annet som rådgiver for noen av de større kundeklubbene i Norge, i tillegg til å hjelpe organisasjoner og virksomheter med nyhetsbrev hver uke.

Har dere ikke begynt med nyhetsbrev ennå?

Nyhetsbrev og e-postmarkedsføring er ansett for å være blant de mest lønnsomme kanalene – om ikke den mest lønnsomme. E-postmarkedsføring skal i snitt ha en avkastning (return on investment) på 1:38. Det betyr at du får igjen 38.000,- for hver tusenlapp du investerer.

Forklaringen er enkel. Om du sender relevant informasjon til mottakere som har bedt om å få det, vil du kunne sende ny informasjon igjen og igjen – uten at det koster deg mer enn tiden du bruker på utforming av budskap og kampanjer.

Når mottakerne samtykker til at du kan sende dem informasjon, unngår du utfordringer knyttet til personvern i et marked som preges av cookies og retargeting.

Skreddersydd markedsføring

I tillegg gir e-postmarkedsføring deg muligheten til å skreddersy innholdet. All informasjon du har i basen kan – gitt at korrekt samtykke er samlet inn – brukes for å tilpasse budskapet til den enkelte kontakten, og dermed øke verdien for både avsender og mottaker.

Automatisering

En annen sterk egenskap ved e-postmarkedsføring er muligheten til å sette opp automatiske løp. Du kan for eksempel legge alle nye kunder inn i et løp over fire uker der du ønsker dem velkommen med et annet innhold enn hva de eksisterende kundene dine får. Dette løpet settes opp en gang, og så går det av seg selv. På denne måten sparer du tid som kan brukes til å sette opp mer automatisert dialog og optimalisere disse.

Vil du utforske dette mer? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å utnytte mulighetene!